♥ Sione ♥ - Foto, teckningar och lite allt möjligt!

Alla inlägg under januari 2010

Av Maria - 4 januari 2010 16:14

Jag vet inte riktigt vart mina dagar försvinner, tänk att klockan redan är över fyra. Men min massiva tvätt är tvättad och klar i alla fall och jag har hunnit ha ett långt samtal med Mia nere i Aussie land. :) Till och med min disk som har stirrat stint på mig de senaste dagarna har fått min uppmärksamhet idag.


Ikväll bär det av till Eleonor för att spana in hennes nya lägenhet. Det blir hela gymnasiegänget minus Annika som har överget oss för Stockholm. ;) Ska bli mycket trevligt!

Av Maria - 3 januari 2010 18:33

Idag har jag fixat lite hemma på förmiddagen och sedan åkte vi iväg en runda till Marlene och Hampus och spelade sällskapsspel, trevligt! :) Idag måste jag även få och ta och gratulera mig själv för att ha lyckats med något tekniskt. XD Helt smärtfritt dessutom, det är inte utan att man blir lätt förundran.


Jag har tänkt länge att jag ska börja satsa lite mer på RAW i mitt fotograferande, ja jag är rätt efter med sådant där, haha. Men ska man kunna utnyttja den potential RAW ger så behövs ju också särskild mjukvara. Camera RAW finns till Photoshop CS3 och CS4 men eftersom jag har CS2 så har jag inte haft detta. Men det går att ladda ner och lägga till i programmet så jag tänkte det får jag väl ta och göra då. Gissa min förvåning när det faktisk fungerade, ibland får man faktiskt till det!



RAW, eller råformat, är ett digitalt bildformat som består av minimalt förändrad digital rådata från en exponering med en digital stillbildskamera. Vissa digitalkameror kan spara bilder i råformat. Normalt använder kameror förlustkomprimerande format som JPEG för att spara bilder eftersom detta innebär att bilden blir 5-10 gånger mindre. Priset man betalar är dock en liten kvalitetsförlust som under normala förhållanden inte är synligt för ögat. En bild sparad i RAW är dock ej komprimerad vilket kan vara användbart under situationer i professionell fotografi där man vill undvika bildkvalitetsförlust helt.


-Wikipedia

Av Maria - 2 januari 2010 13:22

Nu har jag fått en dos av sommarkänslor efter att ha gått igenom några fotosessioner från i somras, ska nog fortsätta vidare med det ikväll, men nu bär det iväg till modehuset! ^_^


Av Maria - 2 januari 2010 09:40

Så vad sysslar modellen och jag med mellan vår lite mer seriösa fotografering? Vi tramsar oss mest såklart. XD Det ska ju vara kul att fotografera! Här kommar några bakom kulisserna kort från Marias och min fotografering i somras.


Visst var det fint där vi fotade. :)


 

Temat för den här fotograferingen var nog galna hopp.
  

Det här fina fältet hittade vi. Som vanligt är jag som fotograf väldigt tråkig klädd, det är praktiskt som gäller.


 

När Maria är trött på mer seriösa kort så bjuder hon på så här fina miner. XD


 

Jag passade på och göra några galna hopp jag med.


Det är svårt att hoppa i stövlar!

Hundkex är en underskattad växt, dem är ju jättefina!


Men innan vi lekte bland hundkexen så var det dags för fikapaus i bilen. Maria vinkar fint.


Här kommer ett litet urval från själva resultatet från vår dag. Jag hoppas på att hinna gå igenom de här korten lite mer än vad jag har gjort och vaska fram några fler fina bilder. Kolla in Marias hållning! Visst syns det att hon är dansare, jag med min hemska hållning får skämmas! D:



 

 

 

Av Maria - 1 januari 2010 23:24

Blev visst inte så mycket bloggande ikväll trots allt, men det får bli nya tag imorgon. Jag avslutar med en dagens teckning i alla fall, gjord med promarkers. 


Av Maria - 1 januari 2010 18:02

Dåligt med bloggandet idag men jag har inte varit hemma största delen av dagen, kanske blir lite bloggande ikväll däremot. Men nu vill jag passa på och säga grattis på fem års dagen till Isak som fyller år idag. Han och hans bror var riktiga nyårs valpar och kom vid tolvslaget båda två, en innan och en efter. Men båda är skrivna den 1 januari. Fast jag har fått för mig att Isak kanske kan ha varit valpen som kom innan tolvslaget, så jag firar han lite extra även på nyårsafton. :)


Här ligger födelsedagsbarnet i snygg soffpose. ;)

Ovido - Quiz & Flashcards