♥ Sione ♥ - Foto, teckningar och lite allt möjligt!

Alla inlägg den 26 april 2010

Av Maria - 26 april 2010 15:47

Och här kommer jag med en vinterbild denna fina vårdag, lite dålig stil av mig kanske. Men om jag kunde lägga upp massa vårbilder på vintern så kan jag väl lägga upp lite vinterbilder på våren också. Jag tycker den här hade ett rätt trevlig motljus, lite sagolikt sådär. :) Klicka för större bild!


Nikon D70 + Sigma 70-300mm f.4,0-5,6    

78mm, 1/200, ISO 200, f/6,3

Av Maria - 26 april 2010 11:31


Något som har varit bra med att jag har varit sjuk är att jag har hunnit ta mig en riktig funderare över min fotoutrustning, som jag lite försiktigt hade tänkt utöka nu till sommarn. Med en relativt låg budget visserligen, men man kan få en hel del bra saker för inte så mycket pengar. Jag har tittat runt, funderat, jämfört och läst på en hel del. Jag är verkligen ingen som köper någonting snabbt, haha. Men det är väl det som är så bra med Internet, man kan i lugn och ro titta runt och fundera tills man helt enkelt känner att den här prylen och jag kommer att trivas bra ihop. När jag väl har bestämt mig kan jag däremot bli rätt ivrig och vill gärna komma iväg och köpa den. :D  


Ett ljuskänsligt objektiv är det jag helst velat ha, men ska man ha med lite zoom så blir dem ju rätt dyra. Men jag har bestämt mig för ett objektiv nu, Nikon AF 50/1,8D. Det blir alltså med fast optik, men vad fasen, det gör inte så mycket faktiskt, 50mm är inte så dumt att fota med alls. Jag tror faktiskt det här lilla objektivet och jag kommer att komma bra överens. Jag har ett par andra saker på G också, men dem skriver jag om vid ett annat tillfälle. :)


 

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=ni50/1,8D


Ovido - Quiz & Flashcards