♥ Sione ♥ - Foto, teckningar och lite allt möjligt!

Alla inlägg under december 2010

Av Maria - 18 december 2010 22:43

Ikväll har det varit en riktigt slapp härlig kväll, så jag känner mig rätt nöjd med tillvaron. Jag hann avsluta ännu en stickning som blev precis som jag ville ha den, mer än så kan jag inte avslöja förrän efter jul. ;) Isak ligger och sötar sig i sin Bolognese-pose som vi kallar den, alltså platt på magen med alla fyra benen rakt ut (jag fattar inte hur man kan vrida bakbenen på det viset!). Vattnet har börjat så smått komma tillbaka, inget jättebra tryck än men jag kan äntligen spola, yes! Så nu är toaletten rejält rengjord!  


Kvällens film blev Trollkarlens lärling som faktiskt var rätt underhållande om man inte har för höga förväntningarna vilket jag verkligen inte hade. Dessutom  så spelades den här låten i filmen och den var ju rätt trevlig tycker jag, jag diggar stråkinstrument! :D


Av Maria - 18 december 2010 15:41

Här kommer några bilder på min mössa, tänkte den kunde vara kul att visa upp. Jag följde inget mönster utan stickade bara lite på känn. Den kan kombineras på rätt många sätt, vilket är kul. Man kan köra på uppvikt kant eller inte och eftersom den inte har några sömmar så kan man välja om vill ha den rätstickade eller slätstickade sidan utåt, de är båda fina på sitt sätt tycker jag. :)


  Med uppvikt kant och rätstickade sidan utåt. Som mönster så stickade jag ett varv avigt så att det blev en liten söt rand längst ner på mössan.


  Med nervikt kant och den slätstickade sidan utåt.

Av Maria - 18 december 2010 14:36

Idag har varit en dag utan vatten i hela staden. Men nu ska visst huvudvattenledning vara lagad, fast det lär ju såklart dröja innan det faktiskt kommer något vatten, speciellt upp till mig på femte våningen! Men det är okej, jag är bra förberedd nu! Jag har hämtat in lite snö för toan och jag har hämtat dricksvatten i en av de utplacerade tankarna. Så det gör heller inte så mycket att vattnet inte kommer att vara drickbart i början för jag har rätt mycket att ta av i kylskåpet nu. :) Jag ser däremot framemot att få tvätta håret som jag skulle gjort på morgonen!


Av Maria - 17 december 2010 14:19

Aww, sånt här vill jag sticka, så sjukt söta!! Jag har inget mönster men va fasen jag ska göra ett tappert försök ändå tror jag. Fast det får nog bli någon gång i mellandagarna för innan jul tror jag inte jag hinner, jag har ju så mycket annat jag ska hinna med att sticka och göra. Men nu är i alla fall min lila mössa klar, tycker den blev helt okej för att var mitt första försök. ^_^


     

Av Maria - 16 december 2010 16:58

Vilket jättefint tackkort jag hittade i brevlådan idag, den får sitta på min kylskåpsdörr.  :)


 

Ikväll ska jag sticka vidare på min lila mössa. ^_^


 

Av Maria - 15 december 2010 19:23

Usch, nu har jag varit ute i kylan så det räcker för idag, nu ska det bli skönt att hålla sig inne i värmen under en filt. Under dagen var jag på stan och fikade med en vän och nyss så var jag och handlade mat så nu räcker det med kyla för idag för min del!


Av Maria - 14 december 2010 15:48

Maria in action! :D För dem som kanske kunde vara lite nyfikna på stickning med strumpstickor. Det var lite dåligt ljus men jag ville samtidigt inte ha för dåligt skärpedjup, så det blev en lite mörkare video med bra skärpa och en ljusare med lite sämre skärpedjup.


Av Maria - 14 december 2010 13:33

Idag tar jag min stickning till the next level! XD Jag har inhandlat strumpstickor och rundstickor som jag förhoppningsvis ska kunna bemästra. Jag har redan gett mig i kast med strumpstickorna och det har faktiskt gått förvånansvärt bra att sticka med fem stickor samtidigt, det är lite pilligt men det är inte alls så omöjligt som det ser ut!


   

Ovido - Quiz & Flashcards